Peste 3.300 de autovehicule au fost oprite in trafic si controlate de politisti, in cadrul unei actiuni pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor comise in domeniul transportului de persoane si marfuri, informeaza Agerpres.

In urma actiunii au fost constatate 72 de infractiuni si aplicate peste 2.250 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 500.000 de lei.

"La data de 12 martie, politistii au desfasurat actiuni punctuale in judetele limitrofe cu statele non-UE, respectiv Satu-Mare, Maramures, Suceava, Tulcea, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Caras-Severin, Mehedinti, Timis, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Constanta, precum si in trenurile si navele de calatori si au verificat respectarea prevederilor legale in domeniul transportului de persoane si marfuri", informeaza IGPR.

Astfel, in numai o zi, au fost organizate 164 de actiuni si 142 de filtre rutiere, in cadrul carora au fost controlate 3.349 de autovehicule, fiind depistate cinci persoane urmarite. De asemenea, au fost constatate 72 de infractiuni, dintre care 51 in flagrant delict. Oamenii legii au aplicat 2.259 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 564.835 de lei.

Politistii au intervenit si au aplicat 292 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, 27 de sanctiuni prevazute de legea privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, doua la legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si 12 la legea referitoare la transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, se mai arata in comunicat.

Au fost aplicate cinci sanctiuni pentru nerespectarea ordonantei privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatii acestora si sase la HG pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele privind transporturile pe caile ferate romane.

In urma activitatilor desfasurate pentru prevenirea accidentelor de circulatie, politistii au aplicat 1.751 de sanctiuni, ca urmare a incalcarii normelor privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 18 pentru consum de alcool si 793 pentru incalcarea regimului legal de viteza.

Ca masura complementara, politistii au retinut 88 de permise de conducere (22 pentru consum de alcool, 17 pentru viteza) si au retras 31 de certificate de inmatriculare auto.