Ciprian Marius Bancila a fost investit sambata ca prefect al Brasovului, in locul lui Mihai Mohaci. Dupa depunerea juramantului, Bancila a declarat ca ocuparea acestei functii reprezinta o onoare si o provocare pentru el. "Provin din administratie si este o onoare si o provocare pentru mine. Vrem sa fim aproape de cetatean, sa rezolvam problemele de fond funciar, de verificare a legalitatii actelor administrative, sa coordonam institutiile deconcentrate si sa cream un liant intre mediul de afaceri, comunitate si institutiile publice aflate la dispozitia cetateanului", a spus Ciprian Marius Bancila, citat de Agerpres.

El a precizat ca in urmatoarele zile va merge in spitale impreuna cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica si la fiecare institutie deconcentrata unde va sta de vorba nu numai cu conducerea, ci si cu angajatii.

La randul sau, Mihai Mohaci a afirmat ca a avut privilegiul sa lucreze in Prefectura timp de aproape patru ani ocupand functiile de prefect si subprefect: "Imi aduc aminte ca, in urma cu patru ani, s-a intamplat in sens invers. Pleca domnul Ion Gontea si veneam eu. Pot sa spun ca am constiinta curata, am incercat sa fac o serie de lucruri importante, poate nu toate mi-au iesit asa cum am vrut. Am pus la punct cateva lucruri legate de fondul funciar, legalitatea actelor, actiuni multiple pe partea de mediu, legatura cu primariile s-a imbunatatit. In general, ma bucur ca am avut acest privilegiu si vreau sa le multumesc tuturor celor cu care am colaborat in acesti ani", a spus Mohaci.

Ciprian Marius Bancila a ocupat in ultimii ani functia de director executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov, iar in anul 2010 a fost pentru cateva luni subprefect al judetului.