Doi copii din Fetesti, diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic (SHU), au fost internati vineri seara in Sectia de nefrologie a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie, a anuntat sambata Ministerul Sanatatii. "Este vorba despre un copil de sase luni care a fost transferat de la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului 'Alfred Rusescu' si care are o forma incompleta de SHU. Copilului i s-a depistat verotoxina pozitiva si este confirmat cu E-Coli O26, dar nu necesita dializa peritoneala. Celalalt copil este in varsta de sapte luni, cu o forma severa de SHU si va incepe in cursul zilei de astazi procedura de dializa peritoneala", a precizat Ministerul Sanatatii, potrivit Agerpres.

In sectia de nefrologie ramane internat si un copil din Mioveni, care are o evolutie favorabila a starii de sanatate si care se afla sub tratament de specialitate si observatie medicala. Acesta nu mai necesita dializa peritoneala, a informat sursa citata.

In prezent, in unitatea sanitara sunt internati trei copii diagnosticati cu SHU.

Ministerul Sanatatii reaminteste importanta masurilor de preventie, in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator.

Specialistii ministerului recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne

din surse verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, si spalarea corespunzatoare a fructelor si legume

lor, dar si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune.