Dan Mihalache ar putea parasi Administratia Prezidentiala pentru un post de ambasador, potrivit mai multor surse politice consultate de HotNews.ro. Acestuia i s-ar fi propus recent postul de ambasador al Romaniei in Marea Britanie, dar nu exista in acest moment o confirmare ca ar fi acceptat postul. HotNews.ro a incercat sa-l contacteze pe Dan Mihalache, seful Cancelariei Prezidentiale, dar acesta nu a raspuns mesajelor trimise de redactie.

Dan MihalacheFoto: Agerpres

Reamintim ca postul de ambasador la Londra este liber dupa ce Mihnea Motoc a fost numit ministru al Apararii in guvernul Ciolos, in noiembrie 2015.

Dan Mihalache este unul dintre cei mai influenti oameni din echipa presedintelui Klaus Iohannis. El a ajuns in proximitatea acestuia in campania electorala din 2014, dupa ce inainte fusese unul dintre apropiatii lui Crin Antonescu. Inainte de cariera din PNL (a fost si secretar general al guvernului Ponta), el a fost membru PSD, de unde a plecat in urma unei rafuieli cu Mircea Geoana.

Dan Mihalache a fost recent in centrul unor mari controverse publice dupa ce a participat alaturi de Mihai Gadea la o intrunire din Germania a sasilor plecati din Romania. Mai mult, cei doi au fost ulterior impreuna si in Statele Unite ale Americii. Pe de alta parte, Dan Mihalache trece drept omul care controleaza informatia catre presedinte la Cotroceni si cel care a incercat sa intermedieze relatia dintre Iohannis si trustul Intact, al lui Dan Voiculescu.