Inscrierea direct in clasa I: Pentru anul scolar 2016-2017 au fost depuse doar 486 de cereri de aprobare, fata de 2.901 solicitari inregistrate pentru anul scolar curent

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 11 martie 2016, 11:14 Actualitate | Esenţial

Grafic comparativ clasa I
Foto: edu.ro
Ministerul Educatiei informeaza ca pentru anul scolar 2016-2017 au fost depuse 486 de cereri de inscriere directa in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 7 ani, pana la data de 31 august 2016, inclusiv, dar care nu au fost inscrisi anterior in clasa pregatitoare, in scadere fata de situatia pentru anul scolar curent, unde au fost inregistrate 2.901 de astfel de cereri.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) precizeaza, intrun comunicat remis HotNews.ro, ca a verificat, in vederea aprobarii, solicitarile inspectoratelor scolare judetene/ISMB referitoare la posibilitatea inscrierii in clasa I a  copiilor care implinesc varsta de 7 ani, pana la data de 31 august 2016, inclusiv, dar care nu au fost inscrisi anterior in clasa pregatitoare.

Cele mai multe cereri de aprobare au fost inregistrate in urmatoarele judete:
  • Caras-Severin (38);
  • Dolj (29);
  • Bacau (27).
Cele mai putine cereri au fost depuse in judetele Braila, Olt si Satu Mare (cate 2), respectiv Tulcea (1). In judetul Sibiu nu a fost depusa nicio cerere.

In urma analizei solicitarilor, MENCS a transmis inspectoratelor scolare, judetene/ISMB, in cursul zilei de joi, aprobarile necesare efectuarii inscrierilor.

Potrivit ministerului, inspectoratele scolare judetene/ISMB si unitatile de invatamant au responsabilitatea de a comunica  parintilor decizia MENCS privind solicitarile de inscriere in clasa I.

Inscrierea efectiva a copiilor la scolile pentru care au optat se va face de catre parinti la unitatile de invatamant in speta.

Potrivit Procedurii privind inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2016, inclusiv (http://www.edu.ro/index.php/articles/24041), in situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor depuse de parinti este mai mare decat numarul locurilor disponibile, inscrierea in clasa I se va face in perioada 11 - 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile, avand prioritate criteriul apartenentei la circumscriptia scolara.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

1424 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version