Guvernul va adopta vineri o ordonanta de urgenta care sa reglementeze regimul interceptarilor, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca formularea potrivit careia supravegherea tehnica poate fi executata si de "alte organe specializate ale statului" - respectiv SRI - nu este conforma cu legea fundamentala.

"Guvernul a lucrat la o ordonata de urgenta impreuna cu parchetele, cu toate parchetele, cu Ministerul Public, DIICOT si DNA. Maine avem CSAT, ne trebuie aviz iar maine seara guvernul va adopta OUG", a spus ministrul Justitiei, Raluca Pruna, intr-o conferinta de presa sustinuta joi la sediul Guvernului.

Solutia propusa in aceasta ordonanta este folosirea in continuare a infrastructurii Serviciului Roman de Informatii, dar cu "eliminarea oricarei interventii umane din partea SRI si implicarea exclusiva a procurorului si politiei judiciare", a precizat Raluca Pruna.

Aceasta si-a exprimat speranta ca, dupa adoptarea OUG si a discutiilor cu Ministerul de Interne, vom fi "in masura sa avem un corp de politie judiciara la dispozitia procurorului" care sa fie "elementul uman reclamat de CCR in folosirea acestei infrastructuri existenta la SRI".

Intrebata daca a discutat cu SRI despre aceasta varianta, Raluca Pruna a raspuns: "Da, evident ca am discutat cu SRI, ei sunt nu doar administratorii dar si proprietarii acestei infrastructuri".

Ministrul Justitiei a mai precizat ca isi doreste o dezbatere in cadrul societatii pentru a se stabili daca "vrem sa dublam aceasta structura sau sa folosim infrastructura SRI cu garantiile ce nu se foloseste personalul de la SRI".