In branza servita elevilor din Pitesti care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie au fost depistate E.Coli si stafilococ

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 10 martie 2016, 16:16 Actualitate | Esenţial

Directorul Directiei Sanitar Veterinare Arges, Daniel Lupu, a declarat ca, potrivit rezultatelor partiale ale institutiei pe care o conduce, in branza servita elevilor in cantina Scolii Nr. 16 din Pitesti au fost depistate bacteria E.Coli si stafilococ, transmite Mediafax.

"Referitor la cazurile de suspiciune de toxiinfectie alimentara la Scoala 16, avem rezultatele preliminare la probele de alimente pe care DSVSA le-a recoltat. Avem la proba de telemea de vaca stafilococ si E.Coli. Se suspicioneaza toxiinfectia alimentara cu herotoxina produsa de Escherichia Coli si de catre stafilococ. Atat probele analizate cat si tulpinile sunt trimise la Bucuresti pentru confirmare. Vorbim despre E.Coli si despre stafilococ. Branza a fost procurata de la un depozit alimentar, iar depozitul alimentar s-a aprovizionat de la o societate din Ardeal", a declarat, pentru Mediafax, Daniel Lupu, directorul Directiei Sanitar Veterinare Arges. 

Sambata si duminica, 36 de copii s-au prezentat in spitalele din Arges dupa ce joi au mancat la cantina Scolii 16 din Pitesti mamaliga cu branza si carne de pui. Toti au acuzat o stare generala de rau, febra, varsaturi si scaune diareice. 

Joi, 20 de copii mai erau internati in unitatile spitalicesti din judetul Arges.  

Mancarea a fost pregatita intr-un spatiu din curtea scolii al carui teren apartine unitatii de invatamant, de catre societatea cu care Scoala 16 din Pitesti are un contract din anul 2008 in acest sens. 

Patronul cantinei Scolii Nr 16 din Pitesti a fost amendat cu 4.000 de lei, pentru nepastrarea probelor, neefectuarea corespunzatoare a triajului personalului si pentru ca angajatii nu purtau manusi. Cantina a fost inchisa de pe 6 martie.


Citeste mai multe despre   









4102 vizualizari
  • +12 (14 voturi)    
    Incredibil! (Joi, 10 martie 2016, 16:28)

    mitg [utilizator]

    Pe hartie, avem unele dintre cele mai stricte regulamente din UE cu privire la siguranta alimentelor, igiena personalului si a spatiului de lucru, precum si normative veterinare.
    Nu colecteaza nimeni probe (aleatoriu, in timpul variilor stagii de productie) de alimente? Nu supravegheaza nimeni personalul sa se asigure ca se spala pe maini suficient de des si corect? Nu se asigura nimeni ca echipamentul este curatat in mod regulat?
    Unde e ANSVSA cu rol PREVENTIV in aceste cazuri?
    Este repugnant asa ceva!
    • +6 (8 voturi)    
      Bine spus, pe hartie dar (Joi, 10 martie 2016, 17:25)

      artistul000 [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      din pacate aceste lucruri vor fi mereu atata timp cat profitul este tinta pe care o urmarim.
    • +4 (6 voturi)    
      ANSVSA este CORUPTA (Joi, 10 martie 2016, 17:37)

      Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      Toate fabricile de lapte functioneaza in complicitate cu ANVSA.Inspectorii vin la fabrica numai sa ia branza sa duca la sefii ,sefii duc la bucuresti.Pe langa fabricile de branza mai traiesc si sefii din politie de pe la parchete judecatori toti se mai dedulcesc la o branza si asa ajung fabricile relaxate si nu mai respecta nimic.ca nu-i mai controleaza nimeni fiind tot sistemul corupt.
    • +2 (4 voturi)    
      Vinovați-depozitarea,lenea și corupția. (Joi, 10 martie 2016, 18:28)

      asavreau [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      Anul acesta a fost o iarnă mai caldă,dar cei cu afaceri în domeniul alimentar au lucrat ca și cum ar fi fost iarnă geroasă.Au depozitat produsele în încăperi reci,nu camere frigorifice,numai că din cauza vremii temperaturile au depășit cu mult maximul de 7-8 grade acceptat.Vremea caldă a dat și posibilitatea dezvoltării de germeni patogeni pe mâini și echipament.Deci o multitudine de posibilități de infecție iar inspectorii sanitari nu și-au făcut datoria.Situația se amplifică și Inspecția Sanitară nu se mișcă rapid ca să stăvilească valul de infecții.Și la oameni,mai ales pe la țară se întâmplă la fel.Oamenii țin produsele în încăperi neîncălzite și nu se gândesc că asta nu a fost iarnă.
  • +10 (12 voturi)    
    Nu este adevarat (Joi, 10 martie 2016, 17:31)

    Frank777 [utilizator]

    Aceasta branza fabricata de fabrica de lapte X din Ardela nu a imbolnavit pe nimeni. Nici laptele de la Galati fabricat de fabrica de lapte Y din Brasov nu a imbolnavit pe nimeni.Bebelusii nu au fost imbolnaviti de aceasta branza.Rezulta ca ceea ce vedeti nu este adevarat si toti sunt bolnavi imaginari ca sa le faca probleme cinstitiilor fabricanti de lapte.Continuati sa consumati branza de la fabricile X si Y aflate acum pe raft.Ca nu e voie sa spui numele fabricilor desi se stie ca sunt loturi contaminate.Ca distrugi renumele omului.Treaba care nu-i treaba se vede si este periculoasa pentru public.
    • +1 (3 voturi)    
      Bineinteles (Joi, 10 martie 2016, 18:06)

      gaspy [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      Ai uitat sa spui ca defapt vaccinurile sunt de vina. Nu conteaza ca e vorba de copii mari, candva au fost vaccinati si ei.
    • 0 (4 voturi)    
      exagerati (Joi, 10 martie 2016, 18:36)

      xanti [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      Nu distrugem capitalul romanesc pentru ca nu s-a spalat pe maini o vanzatoare sau o bucatareasa de la scoala .
      Marii comercianti gen Danone sunt protejati in schimb astia mici alergati de toata presa.
    • +2 (2 voturi)    
      lactate (Joi, 10 martie 2016, 18:57)

      nimrod [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      Regret, eu tin cu laptarii nemti de pe piata, ca cu (sic!) cei romani m-am lamurit.
    • +4 (4 voturi)    
      asta suna... (Joi, 10 martie 2016, 19:05)

      DT34 [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      ...mai mult a complicitate cand nu spune numnele producatorului.
      Simplu, cum se face si afara, s-a descoperit ca producatorul X are un lot contaminat, compania respectiva trebuie sa faca publica aceasta si sa retraga din toate magazinele produsele respective, astfel magazinele care au cumparat prin intermediar acele produse sa poata afla si sa retraga acele produse, astfel se protejeaza consumatorul.
  • +1 (3 voturi)    
    Certificari Calitate (Joi, 10 martie 2016, 19:00)

    Contabilul [utilizator]

    Este interesant ca anumite societati au standarde de calitate, certificari ISO si HACCP. Este interesant de aflat daca sunt respectate dar si cine le-a implementat!!!
  • +1 (7 voturi)    
    wc in curte (Joi, 10 martie 2016, 19:04)

    Francisc 1 [utilizator]

    intr-o tara in care mai mult de 50% din case au wc in curte si nu au apa curenta e forte greu sa inveti angajatii reguli de igiena pe care nu le inteleg si nu le-au practicat acasa niciodata.
  • +2 (4 voturi)    
    "angajatii nu purtau manusi" (Joi, 10 martie 2016, 19:34)

    Potrivit [utilizator]

    Oameni bune, nu mai dati aiurea vina pe producatori. E clar din articol ca mancarea a fost contaminata de dirtribuitori/cei care au preparat mancarea.
    • 0 (0 voturi)    
      Nu, nu e clar (Vineri, 11 martie 2016, 9:49)

      Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Potrivit

      Chiar daca nu purtau manusi (desi ar fi trebuit), asta nu inseamna OBLIGATORIU ca de acolo provine contaminarea. Inseamna doar ca E POSIBIL.

      In plus, de cele mai multe ori E-coli e inofensiva. La fel si stafilococul. Se gasesc in mod normal in intestine. Deci iarasi NU e obligatoriu ca problemele copiilor sa fie de acolo. De asta scrie in articol: "Se SUSPICIONEAZA toxiinfectia alimentara cu herotoxina produsa de Escherichia Coli si de catre stafilococ." Suspiciunea nu e certitudine.

      Poate ar trebui sa invatam sa citim CE SCRIE, nu ce am vrea sa scrie.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică