Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Augustin Zegrean, a afirmat joi ca niciunul dintre cei care au facut fapte penale nu va scapa de pedeapsa ca urmare a deciziei CCR privind interceptarile, informeaza Agerpres.

Foto:

"Ce a fost pana la data deciziei ramane bun facut, ce va fi de la decizie incolo va fi altceva. Si de la decizie incolo nu se schimba lumea, nu se darama lumea. Doar urmarirea penala se va face de catre cei care trebuie sa faca urmarirea penala, adica procurorii si politia judiciara. Noi nu am facut nimic dezastruos in decizia asta. Am inlaturat de acolo doua-trei cuvinte, am spus si alte organe specializate ale statului pentru ca nu se intelegea nimic. Acum am aflat si noi cine era organul ala specializat al statului care facea interceptari", a precizat Zegrean.

"Puteti fi siguri ca nimeni din cei care au facut fapte penale nu va scapa de pedeapsa datorita acestei decizii. Nici cei care au fost deja definitiv condamnati, nici cei care urmeaza sa fie de acum inainte condamnati", a declarat Zegrean, potrivit Realitatea TV.

El a subliniat ca urmarirea penala se facea si atunci cand nu erau interceptari, iar legea spune cine trebuie sa o faca.

"Nimeni nu scapa datorita acestei decizii pentru ca urmarirea penala s-a facut si cand nu se faceau interceptari, urmarire penala se va face intotdeauna si legea spune cine trebuie sa o faca. Stiti ca in Anglia nu se pot folosi interceptarile ca proba in proces? Si nimeni nu a fost condamnat, nu cred, doar pe o inregistrare. Daca inregistrarea nu e sustinuta de probe, nu poate fi nimeni condamnat", a sustinut Zegrean.

El a subliniat ca "uneltele" cu care se face interceptarea sunt ale statului roman, iar ceea ce trebuie rezolvat este cine le foloseste.