Ministerul ungar de Externe a solicitat, miercuri, explicatii din partea Guvernului de la Bucuresti in legatura cu interdictia de intrare pe teritoriul Romaniei impusa lui Istvan Szavay, vicepresedintele miscarii ultranationaliste ungare Jobbik, informeaza Mediafax citand MTI.

Ministerul ungar de Externe cere explicatii din partea Bucurestiului in legatura cu interdictia de calatorie care il vizeaza pe Istvan Szavay.

Deputatul Istvan Szavay urma sa efectueze marti o vizita in Romania pentru a participa la manifestari organizate de comunitatea etnicilor maghiari.

Insa, potrivit MTI, Istvan Szavay a fost oprit la frontiera, fiind informat ca are interdictie de a intra pe teritoriul Romaniei timp de trei ani.

Istvan Szavay a mai avut o interdictie de intrare in Romania care expirase de circa un an, dar, cel mai probabil, masura a fost prelungita.

Istvan Szavay si un alt lider Jobbik sunt vizati de interdictii din cauza exprimarii unor idei extremiste care risca sa aduca atingere ordinii publice in Romania.