Ambasadorul britanic la Bucuresti, Paul Brummell, a declarat miercuri ca pasii facuti de Romania in domeniul transparentei sunt in directia cea buna datorita noilor tehnologii digitale, amintind de Comisia de taiat hartii, informeaza Mediafax.

Paul Brummell, ambasadorul Marii BritaniiFoto: Ambasada Marii Britanii

"Consideram ca pasii facuti de Romania sunt in directia cea buna, datorita noilor tehnologii digitale. Primul-ministru Ciolos a lansat de curand platforma online maisimplu.gov.ro prin care cetatenii sunt consultati cu privire la modurile de a elimina birocratia administrativa. In primele zile au fost primite peste 2000 de mesaje pentru spijinirea Comisiei de taiat hartii", a declarat diplomatul, la o conferinta.

Brummell a dat asigurari ca ambasada va continua sa sprijine Romania in acest domeniu si si-a expriat speranta ca vor urma si alte initiative similare Comisiei de taiat hartii.

"Ambasada britanica va continua sa sprijine eforturile Romaniei in directia transparentei si a datelor deschise. Aceasta sustinere face parte din cooperarea bilaterala pentru reformarea sectorului public in spiritul transparentei. Speram ca aceste initiative nu vor fi singulare si ca vor stimula mai multa creativitate si inovare", a spus ambasadorul.

De asemenea, Paul Brummel a mentionat in discursul sau despre apartenenta Romaniei la Open Government Partenership (OGP) si ca tara noastra a muncit mult si continua sa depuna eforturi in acest sens.

"Astazi vom vorbi mai mult despre Open Government Partnership sau prescurtat OGP. Este vorba de un efort international si toate statele care s-au raliat in spatele acestor principii trebuie sa fie mandre de efortul lor comun. Stim ca Romania a muncit mult, si continua sa depuna eforturi pentru implementarea angajamentelor luate. In plus, sper ca noul Plan de Actiune va cuprinde masuri de stimulare a unui interes cat mai larg fata de procesul OGP. Sunt sigur ca acesta va fi benefic pentru Romania!", a declarat Brummell.

Dean Thompson, adjunctul sefului misiunii diplomatice a SUA, a declarat in timpul conferintei ca Ambasada americana este impresionata de efortul facut de Romania pe tema transparentizarii. "Suntem foarte impresionati de progresul pe care l-a facut Romania pe tema OGP. (...) In 2015 am facut niste rezultate foarte bune", a spus Thompson.

De asemenea, oficialul american a spus ca Romania poate stabili standarde in regiune pe aceasta tema. "I-am urat Romaniei bun venit la International Steering Committee (Comitetul de coodonare internationala - n.r.) al OGP si suntem sigur ca Romania poate stabili standarde pe tema eforturilor OGP ridicate in regiune", a declarat Dean Thompson.