Patronul firmei Lactate Bradet, Marius Badea, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca anuntul Institutului Cantacuzino, potrivit caruia branza produsa de aceasta firma nu a fost cauza imbolnavirii copiilor infectati cu bacteria E.coli, este cea mai buna veste pe care a primit-o si a precizat ca nu are de gand sa dea in judecata pe nimeni.

"E cea mai buna veste pe care am primit-o de cand m-am nascut. Am vazut negru pe alb ca nu sunt vinovat de moartea copiilor. Desi stiam ca nu puteam fi vinovati, am stat cu un cutit deasupra capului in toata perioada acesta. Nimic nu e intamplator. In timpul asta, am lansat ideea unei noi companii, cea mai mare de pe piata, unde calitatea produsului sa primeze, iar clientul sa fie multumit si de un pret bun. E prea mare bucuria sa ma gandesc acum sa dau in judecata pe cineva. Nu ma gindesc la rautati", a declarat patronul "Lactate Bradet", Marius Badea.

Institutul Cantacuzino a anuntat miercuri rezultatele analizelor facute in cazul copiilor din Arges, Sibiu si Bacau, care s-au imbolnavit din cauza bacteriei E.Coli, stabilind ca profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienti, din branza de la Bradet si din carnea de pui, nu sunt identice, ceea ce inseamna ca aceste alimente nu sunt sursa imbolnavirilor.

Institutul Cantacuzino anunta ca au fost prelevate trei tulpini umane, obtinute de la trei copii din Arges, Sibiu si Bacau, diagnosticati cu infectie cu E.Coli tip VTEC O26, la care s-au adaugat sase tulpini de E.Coli O26 prelevate dintr-un lot de branza de la Bradet (doua tulpini) si din carne de pui (patru tulpini).

"Tulpinile de la copii sunt diferite intre ele (confirmand asteptarile intrucat nu erau indicatii de inrudire epidemiologica a cazurilor respective) si diferite de cele din branza si carne (din nou confirmand, intrucat nu existau date epidemiologice sugestive ca aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Institutul Cantacuzino.

Rezultatele vor fi transmise specialistilor straini care au fost in luna februarie in Romania pentru a ajuta investigatia epidemiologica.