Un sofer de 18 ani, care nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a derapat si a ajuns cu autoturismul pe linia de cale ferata, fiind scos ulterior, deoarece bloca circulatia feroviara, potrivit informatiilor furnizate miercuri de IPJ Braila, scrie Agerpres.

Politistii Postului de Politie Transporturi feroviare Lacu-Sarat au fost sesizati, in noaptea de marti spre miercuri, de impiegatul de miscare al statiei, despre faptul ca, in apropierea pasajului de trecere la nivel cu calea ferata a unui drum comunal, se afla stationat un autoturism, care blocheaza firul de circulatie feroviara.

Politistii l-au identificat in locul indicat pe S.Laurentiu (18 ani), din municipiu, care incerca sa scoata autoturismul dintre liniile ferate.

In urma cercetarilor efectuate, politistii au stabilit ca acesta, in timp ce conducea autoturismul pe drumul comunal, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, nu a observat curba care preceda pasajul de trecere la nivel cu calea ferata, a derapat si a ajuns cu autoturismul pe linia de cale ferata, fiind scos ulterior.

Un echipaj de la Serviciul Politiei Rutiere l-a testat cu aparatul etilotest, rezultand ca nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional, pentru neadaptarea vitezei la conditiile de trafic, si este cercetat pentru infractiunea de distrugere sau semnalizare falsa, conform prevederilor Art.332 din Codul Penal.