Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat marti ca nu intelege supararea unora pentru faptul ca echipele nationale ale Romaniei joaca la Cluj, referindu-se in special la meciul de fotbal cu Spania, potrivit Agerpres.

Emil BocFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

'Clujul este parte a Romaniei, joaca Romania, joaca la Cluj, nu vad ca e o problema si nu inteleg supararea unora daca se joaca un meci al Romaniei la Cluj. Nu joaca nici Clujul contra Norvegiei, nici Clujul contra Spaniei, nici Bucurestiul contra Spaniei; joaca Romania contra Norvegiei, joaca Romania contra Spaniei si trebuie sa fim bucurosi ca in Romania avem o sansa sa organizam pe un stadion ultramodern sau intr-o sala polivalenta cu ultimele dotari un meci de nivel mondial, european sau olimpic. Trebuie sa fim mandri ca Romania are sansa sa organizeze asemenea evenimente. Ca sunt la Cluj, cu atat mai bine pentru noi, nu trebuie sa se supere altii, asa cum noi nu ne suparam cand un meci se desfasoara la Bucuresti. (...) Asta este tara noastra, daca astazi este sansa Clujului sa aiba aceasta infrastructura, maine o va avea si Bucurestiul, vor fi meciuri si acolo si cred ca asa trebuie sa privim lucrurile, in unitate si respect intre noi, nu cu acuzatii de tot felul', a afirmat Emil Boc, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de presedintele FRH, Alexandru Dedu.

La randul sau, presedintele FRH, Alexandru Dedu, a spus ca si alte comunitati cu potential financiar ar trebui sa urmeze exemplul Clujului si sa-si dezvolte infrastructura, pentru ca acest lucru inseamna beneficii din toate punctele de vedere pentru intreaga comunitate.

Clujul va gazdui, miercuri, meciul de handbal feminin dintre Romania si Norvegia din grupa de calificare la Campionatul European, si urmeaza sa gazduiasca si amicalul de fotbal dintre Romania si Spania.