Ministrul Educatiei Adrian Curaj a avut luni o intalnire cu Avi Hasson, Chief Scientist al Israelului si presedintele noii Autoritati israeliene de Inovare si Tehnologie, ocazie cu care cei doi au semnat o Declaratie de Intentie intre cele doua institutii, prin care se reafirma dorinta de a sprijini cooperarea in domeniul inovarii intre entitatile din cele doua state, anunta Ministerul Educatiei.

Totodata, cei doi oficiali au convenit ca in perioada urmatoare institutiile pe care le repezinta sa pregateasca apelul pentru proiecte comune in domeniul cercetarii.

Agenda ministrului Educatiei a inclus si o intrevedere cu omologul sau israelian, Naftali Bennett, ministerul precizand ce cei doi ministri au agreat organizarea unor evenimente bilaterale de peer learning intre experti, "pentru a impartasi bune practici si a discuta solutii si optiuni de politici educationale".

De asemenea, cele doua ministere vor coopera si in domeniul predarii Educatiei Holocaustului, in contextul preluarii, de catre Romania, a presedintiei Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului (IHRA).

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice face parte din delegatia condusa de presedintele Klaus Iohannis, care in perioada 7-9 martie, efectueaza o vizita oficiala in Israel.