Comisia de cultura a Camerei Deputatilor discuta marti propunerea PSD, care vizeaza separarea functiilor de presedinte al Consiliului de Administratie de cea de director general. Social democratii inclina si ei spre insolventa TVR, varianta tot mai vehiculata in ultimele zile, dar cu noi criterii pentru alegerea membrilor Consiliului de Administratie, transmite TVR.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a anuntat luni ca a pregatit deja o modificare a legii 41 prin care televiziunea publica sa poata intra in insolventa, la cererea Consiliului de Administratie.

"Eu cred ca situatia este intr-adevar una care necesita o actiune rapida si sigur ca dupa ce Parlamentul decide aceste lucruri, vine randul Guvernului pentru a lua masurile complementare pentru a redresa in mod efectiv situatia la televiziunea publica", a declarat Tariceanu la sediul partidului, intr-o conferinta de presa. El a adaugat ca a redactat propunerea pe care o va prezenta luni grupurilor parlamentare.

"Aceasta propunere am redactat-o, o s-o prezint astazi in Parlament colegilor din grupurile parlamentare. Propunerea e foarte simpla, se refera la doua aspecte. Introducerea unui articol suplimentar care sa poata permite consiliului de administratie al TVR sa ceara intrarea in insolventa si o modificare suplimentara - pe perioada insolventei Consiliul de Administratie va trebui sa se rezume numai la supravegherea politicii editoriale. Administratorul judiciar este cel care face conducerea economica a societatii pe perioada de insolventa", a precizat copresedintele ALDE.

De asemenea, Tariceanu a amintit ca TVR nu are un Consiliu de Administratie in momentul de fata si ca Parlamentul va trebui sa se ocupe si de numirea acestuia.

Senatul si Camera ar urma sa se reuneasca pe 22 martie pentru desemnarea noului Consiliu de Administratie al televiziunii publice.