Luana Minea, implicata in scandalul politistului brasovean Marian Godina, a demisionat din functia de director al filialei Brasov a Crucii Rosii, potrivit Agerpres.

'Mi-am inaintat demisia din functia de director al filialei Brasov a Crucii Rosii incepand cu data de 1 martie 2016. Comitetul de Directie al Crucii Rosii Romane a luat act de demisia mea si a aprobat procedura privind modul de desfasurare a concursului pentru ocuparea acestei functii. Concursul va avea loc pe 25 martie. Am ocupat aceasta functie timp de 26 de ani si cred ca merita sa ma odihnesc si eu', a declarat Luana Minea.

Intrebata daca va mai activa in filiala Brasova Crucii Rosii, Luana Minea a precizat ca, in prezent, manageriaza un proiect inceput in urma cu un an si jumatate si mai are doua luni pana la finalul acestuia, dupa care 'va lua o decizie'.

In 18 februarie 2016, Luana Minea a demisionat si din Partidul Social Democrat PSD, filiala Brasov, dar si din calitatea de membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Brasov. In prezent, ocupa functia de consilier judetean pe listele PSD.

Politistul brasovean Marian Godina a reclamat, in februarie, ca a retinut permisul unei sofer care nu a acordat prioritate la o trecere de pietoni din municipiu. Aflata in autoturism, Luana Minea, ar fi spus ca este sefa la Crucea Rosie si l-ar fi reclamat pe politist sefilor sai. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Godina a sustinut ca a fost mustrat pentru ca si-a facut meseria.

IGPR a anuntat, ulterior ca o echipa din cadrul Directiei Control Intern a institutiei s-a deplasat, la sediul I.P.J. Brasov, pentru a efectua verificari cu privire la anumite aspecte semnalate in mass-media, iar dupa o zi, Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov preciza ca, ''in urma verificarilor efectuate la nivelul IPJ Brasov referitor la informatiile aparute in mass-media la data de 16.02.2015, in legatura cu agentul sef adjunct de politie Godina Marian, din cadrul Politiei mun. Brasov - Biroul Rutier, au rezultat unele elemente privind posibila savarsire a unor infractiuni in legatura cu serviciul de catre sefii profesionali ai politistului, constand in presupuse interventii, in afara cadrului legal, in sensul favorizarii unei persoane ce a fost sanctionata contraventional la data de 08.02.2016