Ministerul Educatiei: 80.774 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare, depuse in prima saptamana a calendarului de inscrieri

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 7 martie 2016, 16:07 Actualitate | Esenţial

80.774 de cereri de inscriere la clasa pregatitoare au fost completate la nivel national in prima saptamana din calendarul de inscrieri (29 februarie - 5 martie), reiese dintr-o centralizare preliminara realizata de Ministerul Educatiei.

Potrivit Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), dintre acestea, 69.145 de cereri (85,6%) vizeaza copiii cu varsta de 6 ani, impliniti inainte de data de 1 septembrie 2016, iar 11.629 de cereri (14,4%), copiii cu varsta de 6 ani (impliniti incepand cu data de 1 septembrie 2016).

Cele mai multe cereri - 22.007 - au fost depuse in prima zi de inscrieri (29 februarie).

Ministerul aminteste ca parintii sau tutorii legali isi pot inscrie copiii in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017, incepand de luni, 29 februarie, pana vineri, 18 martie, ora 18:00 (termen-limita pentru prima etapa).

Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, in intervalul orar 08:00 - 18:00 (luni-vineri), respectiv 09:00 - 13.00 (sambata).

In intervalul 25 - 26 martie vor fi afisate, atat in unitatile de invatamant, cat si pe site-urile acestora si ale inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti, informatii privind candidatii inmatriculati, numarul locurilor ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa. A doua etapa de inscriere va avea loc in perioada 30 martie - 8 aprilie, iar pe 15 aprilie se vor afisa rezultatele finale. Intre 19 - 22 aprilie, inspectoratele scolare vor solutiona toate cazurile nerezolvate dupa finalizarea celei de-a doua etape de inscriere.

Va transmitem, atasat, doua grafice privind evolutia procesului de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare in saptamana 29 februarie - 5 martie.
Astra Film Festival 2016

VIDEO INTERVIU Ileana Birsan, critic de film: Daca nu ai un anumit background, toate filmele non-comerciale o sa ti se para de neinteles sau proaste

Criticul de film Ileana Birsan a discutat in cadrul unui interviu despre publicul cinefil din Romania, industria de filme documentare, dar si despre fimele romanesti aflate in competitie anul acesta la Festivalul de Film Astra. "Finantarea filmelor documentare… subfinantarea, mai bine zis, este o problema foarte reala si asta impiedica foarte mult intentia, curajul si motivatia documentaristilor de a se apuca sa faca un film documentar."
242 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică