Magistratii Curtii de Apel Brasov au respins, sambata, propunerea de inlocuire a masurii arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive, ceruta joi de procurorii DNA pentru Remus Truica, si au admis propunerea de prelungire a arestului la domiciliu cu inca 30 de zile pentru cei trei inculpati, Remus Truica, Printul Paul si avocatul Robert Rosu, cercetati in dosarul Ferma Baneasa, a precizat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, judecatorul Razvan Dicu, citat de Agerpres.

"Mai stam inca 30 de zile acasa. As fi vrut sa fiu liber", a declarat, la iesirea din sediul Curtii de Apel, Remus Truica.

La randul sau, avocatul Printului Paul a declarat ca acesta a facut contestatie la masura preventiva de prelungire cu inca 30 de zile a arestului la domiciliu.

"Printul Paul a facut contestatie. Urmeaza sa vedem ce va spune Curtea Suprema de Justitie", a spus avocatul.

Remus Truica, Printul Paul si avocatul Robert Rosu au fost audiati vineri, timp de trei ore, la Curtea de Apel Brasov, toti aflandu-se din luna decembrie in arest la domiciliu.

Procurorii DNA au inaintat joi Curtii de Apel Brasov referatul cu propunere de inlocuire a masurii arestului la domiciliu cu arestarea preventiva in cazul lui Remus Truica, cercetat in dosarele privind retrocedarea nelegala unei suprafete de 47 de hectare de padure din Snagov si a Fermei Baneasa.