Vremea se va ameliora ca aspect si indeosebi in Banat, Oltenia si Moldova, iar valorile termice diurne vor creste fata de ziua precedenta, informeaza ANM, citata de Mediafax.

Prognoza meteoFoto: MorgueFile.com

Sambata, in tara vor fi innorari si izolat conditii de ploi slabe trecatoare, in vestul si nord-vestul tarii, iar in prima parte a zilei si in sud-est, in timp ce in restul teritoriului cerul va fi variabil la partial noros. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, in special in a doua parte a intervalului, la munte si in Banat.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 16 grade, iar cele minime intre 0 si 9 grade, mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei, spre -4 grade. Spre dimineata, in zonele joase de relief vor fi conditii de ceata.

In Bucuresti, vremea se va ameliora ca aspect, iar valorile termice diurne vor creste usor fata de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a zilei, cand conditiile de ploaie slaba vor fi reduse. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 12...13 grade, iar cea minima de 1...3 grade.

Duminica, procesul de incalzire va continua si se va resimti in toate regiunile, local, vremea devenind mult mai calda decat in mod obisnuit pentru prima decada a lunii martie. In vestul si nord-vestul tarii cerul va avea innorari temporar accentuate si indeosebi seara si noaptea va ploua.

Ploile vor avea si caracter de aversa, vor fi insotite de descarcari electrice, iar pe arii restranse cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In restul teritoriului, vremea va fi in general frumoasa, iar cerul variabil. Vantul va avea intensificari temporare la munte, in regiunile estice si in cele vestice, cu viteze mai mari in sudul Banatului si pe creste.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 18 grade, iar cele minime intre 2 si 9 grade, mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei, spre -2 grade.