Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri patru decrete privind incheierea raporturilor de serviciu a patru chestori de politie, printre care si a chestorului Ioan Aron, care si-a inaintat cererea de pensionare dupa scandalul cu politistul Marian Godina de la Brasov.

Raporturile de serviciu ale chestorului Ioan Aron cu Ministerul de Interne vor inceta in 15 martie, potrivit unui comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala si citat de Mediafax. Seful Inspectoratului de Politie Brasov, chestorul Ioan Aron, si-a inaintat in februarie raportul de pensionare dupa ce a revenit din concediul de odihna in care plecase imediat dupa ce politistul Marian Godina a publicat mai multe postari critice la adresa lui.

De asemenea, presedintele a semnat un decret privind incetarea raporturilor de serviciu cu MAI a chestorilor Florentin Robescu si Gheorghe Popa, din 10 martie. Robescu urmeaza sa fie chemat in boxa martorilor in dosarul in care sunt judecati cei care l-au anchetat pe Traian Berbeceanu, fostul sef al Brigazii de Crima Organizata Alba.

Chestorul Gheorghe Popa, demis in 2008 de la conducerea Politiei Romane, in urma scandalului privind achizitia unor masini pentru IGPR, a fost numit in mai 2013 adjunct al sefului Politiei.

Iohannis a semnat si decretul de incetare a raporturilor de serviciu ale chestorului de politie Liviu-Catalin Butunoi-Radu cu MAI, din 14 martie. In ianuarie 2015 Iohannis a semnat un decret privind acordarea gradului profesional de chestor de politie comisarului sef de politie Liviu-Catalin Butunoi-Radu.