Niciunul dintre cei 47 de candidati pentru functiile de presedinti-directori generali ai caselor de sanatate judetene si OPSNAJ nu au trecut examenul scris al concursului din data de 2 martie, potrivit unui anunt postat pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si citat de Agerpres.

Un numar de 15 candidati au absentat, iar unul a fost eliminat din concurs.

Contractele de management ale presedintilor-directori generali ai caselor judetene de asigurari de sanatate au incetat in data de 30 septembrie 2015 in urma actualizarii indicatorilor de performanta, anunta CNAS in luna octombrie a anului trecut.

CNAS preciza ca pana la organizarea concursurilor de ocupare a acestor posturi au fost numiti presedinti-directori generali interimari.

Modificarea in proportie de peste 50% a indicatorilor de performanta generali si specifici si cerintele specifice postului de presedinte-director general s-a realizat tinand cont de actualele obiective ale sistemului de asigurari sociale de sanatate, informa la acea data sursa citata.

'Am considerat necesara aceasta redefinire a obiectivelor, indicatorii de performanta erau perimati. Presedintii-directori generali revocati din functie au posibilitatea sa participe la concursurile care vor fi organizate pentru ocuparea acestei functii in concordanta cu noii indicatori', declara Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

CNAS preciza ca introducerea cardului national de sanatate da o noua dimensiune a activitatii caselor de asigurari de sanatate din punct de vedere al monitorizarii, evaluarii, validarii si decontarii serviciilor medicale.

Numarul indicatorilor de performanta a crescut de la 65 la 111, mentiona CNAS.