Senatorul Victor Mocanu si deputatul Adrian Mocanu si-au anuntat demisia din PSD, dupa ce joi seara Biroul Executiv al organizatiei municipale a PSD Buzau a decis excluderea lor din partid, transmite Agerpres. Senatorul Victor Mocanu sustine ca excluderea sa "este nestatutara".

Victor Mocanu (foto arhiva)Foto: Senatul Romaniei

"Excluderea mea din PSD este, pentru oricine citeste Statutul PSD, una nestatutara, nu pot fi exclus de Organizatia municipala, ci aceasta decizie poate fi luata de Comitetul Executiv National. Toate informatiile aberante aruncate in presa sau vehiculate de Ciolacu si ai sai la adresa mea in ultimele zile reprezinta un amalgam de minciuni si non-sensuri pe care am evitat sa le comentez", a declarat intr-un comunicat de presa senatorul Victor Mocanu.

Acesta a precizat ca doreste sa scuteasca PSD Buzau "de inca un simulacru de vot si isi prezinta demisia din PSD, care va deveni efectiva odata cu instiintarea pe care o va face in Senat".

La randul sau, deputatul PSD Adrian Mocanu a transmis un comunicat de presa in care isi anunta, la randul sau, demisia din PSD.

"Imi voi anunta cat mai curand demisia din Grupul Parlamentar al PSD si voi prezenta in zilele urmatoare detalii despre proiectul politic pe care il incep", a precizat sursa citata.

Cei doi parlamentari PSD, senatorul Victor Mocanu si deputatul Adrian Mocanu, au fost exclusi joi seara din PSD de catre Biroul Executiv al organizatiei municipale Buzau a PSD, decizie care urma sa fie supusa aprobarii saptamana viitoare Comitetului Executiv Judetean al PSD.

Fostul senator Ion Vasile, fostul sef CJ Buzau Victor Mocanu si fiul sau parlamentarul Adrian Mocanu, toti trei membri PSD cu vechime, au fost fotografiati in sediul filialei locale a PNL, a scris marti Stiridebuzau.ro.

Presa locala a relatat in ultimele saptamani ca liberalii fac eforturi pentru a-i convinge pe cei 3 social-democrati cazuti in dizgratie sa treaca la PNL.