Bona arestata luni in Moscova dupa ce a fost prinsa langa o statie de metrou, in timp ce tinea in mana capul unei fetite in varsta de 4 ani pe care o ucisese si care ameninta ca se arunca in aer, spune ca decapitat copilul pentru a-i razbuna pe musulmanii omorati in timpul campaniei de atacuri aeriene defasurata de Kremlin in Siria, scrie Reuters.

bona suspecta ca a ucis o fetitaFoto: lifenews.ru

Intr-o inregistrare video postat pe internet joi si preluata de mai multi blogeri rusi cunoscuti, Ghiulcehra Bobokulova (38 de ani), membra a majoritatii musulmane din Urbekistan, a dat prima declaratie detaliata privind evenimentele de luni, pe care posturile de televiziune de stat au ales sa nu le acopere.

"M-am razbunat asupra celor care au varsat sange", a declarat Bobokulova. "Putin a varsat sange, avioanele au efectuat bombardamente. De ce sunt omorati musulmanii? Si ei vor sa traiasca."

Bona a mai afirmat ca a vrut sa traiasca in Siria insa nu a avut bani pentru asta. Nu este clar unde a fost facuta inregistrarea, dar Bobokulova poarta aceleasi haine pe care le-a imbracat miercuri la infatisarea in tribunal.

Un purtator de cuvant al Kremlinului a declarat ca astfel de remarci ar trebui privite ca cele ale unei persoane care sufera de probleme mentale.

Femeia a declarat miercuri in tribunal ca a decapitat fetita "la ordinul lui Allah".

"Este ceea ce Allah mi-a ordonat" sa fac, a declarat bona, in fata ziaristilor, la sosirea la tribunal. Judecatorul a ordonat rapid arestarea sa pana in 29 aprilie.

Inchisa intr-o cusca - conform practicilor din Rusia - Bobokulova a sustinut un discurs incoerent, in care se amestecau nemultumirile cu afirmatiile profetice, cu putin timp inainte de inceputul audierii.

Anchetatorii au supus-o pe Bobokulova unor examene psihiatrice si nu exclud ca ea sa fi actionat "sub imperiul drogurilor sau a psihotropilor".

Potrivit Daily Mail, Ghiulcehra Bobokulova, in varsta de 38 de ani, figura in Uzbekistan in registrele unei clinici de psihiatrie, iar starea ei se deteriorase in ultimele luni.