In urmatoarele 12 luni, 22% din tinerii de 18-24 de ani intentioneaza sa demareze o afacere, arata rezultatele unui studiu realizat de Romanian Business Leaders si GfK Romania si care va fi lansat joi, 3 martie, in deschiderea Romanian Business Leaders Summit, editia a V-a, cu tema Romania, un loc mai bun pentru antreprenori.

Impact Proiecte RBL pentru ANTREPRENORIATFoto: RBLS

Studiul masoara intentia de a deveni antreprenor in randul populatiei din Romania si identifica perceptiile romanilor cu privire la antreprenoriat si barierele din acest mediu. Datele au fost culese in luna februarie 2016 pe un esantion de 1.028 de persoane si sunt reprezentative la nivel national pentru persoanele cu varsta de peste 15 ani, cu o marja de eroare de +/- 3%.

Stimularea gandirii antreprenoriale este pilonul central de actiune al comunitatii Romanian Business Leaders (RBL).

Din aprilie 2013, RBL a organizat 53 de conferinte "VREAU SA FIU ANTREPRENOR" la care au participat peste 7.500 de elevi si studenti din 30 de orase din Romania si 158 de antreprenori si executivi romani. Scopul "VREAU SA FIU ANTREPRENOR" este sa-i invete pe tinerii romani sa gandeasca antreprenorial si sa-i sprijine sa-si testeze si sa-si lanseze ideile de afaceri.

In trei ani de activitate, peste 17.000 de romani au fost beneficiarii proiectelor RBL pentru ANTREPRENORIAT: Ghidul Practic pentru Antreprenori, Atelierele de Antreprenoriat pentru startups si scaleups, conferintele "VREAU SA FIU ANTREPRENOR", programele de mentorat reunite pe platforma Mentoria si proiectul de repatriere prin antreprenoriat, Re>Patriot - au produs un impact cumulat pentru peste 17.000 de romani.

De la prima editie, in februarie 2012, Summit-ul este momentul cand comunitatea de antreprenori si intraprenori din RBL genereaza noi initiative prin care continua sa faca Romania o tara mai buna pentru business si pentru locuitorii ei.

Cele doua zile ale RBL Summit 2016 includ 7 sesiuni plenare cu peste 60 de invitati - zeci de antreprenori si 4 ministri - Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, Adrian Curaj, ministrul Educatiei Nationale, Marius Bostan, ministrul Comunicatiilor si pentru SocietateaInformațională și Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru Relații cu Românii de Pretutindeni - și sesiuni interactive despre ce îi preocupă concret pe liderii din business și despre oportunitățile pe care le văd ei zilele acestea.

Despre Romanian Business Leaders:

RBL Summit este organizat anual de către Romanian Business Leaders (RBL), o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit a cărei misiune este construcția unei țări mai bune pentru mediul de afaceri și locuitorii ei.

RBL este condusă de un board care îi include pe: Mihail Marcu - antreprenor, președinte MedLife; Dragoș Roșca - Chairman Delta Asset Invest, fond de investiții private de capital; Dragoș Anastasiu - director general Eurolines Group; Felix Pătrășcanu – FAN Courier, Andreea Roșca - fost jurnalist, consultant în comunicare; Mihaela Perianu - antreprenor, CEO al AIMS Human Capital București și Dale Carnegie Trening România; Ioana Filipescu - managing director Filipescu Visa Financial Advisors.