Fostul Principe Nicolae reactioneaza la anuntul starii grave de sanatate a Regelui Mihai si scrie, pe contul sau de Facebook, urmatorul mesaj: "Regele s-a gandit mereu la tara Lui, mai ales in nemilosul exil. Acum, tara are datoria sa se gandeasca la Regele ei. Multa sanatate, Majestate!". Amintim ca Regele Mihai l-a exclus pe Nicolae din linia succesorala la tron pe 1 august 2015, din motive care nu au fost clarificate nici pana astazi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul lui Nicolae vine dupa ce Consiliul Regal - un corp consultativ al sefului Casei Regale - a anuntat astazi, 2 martie 2016, ca Regele Mihai a fost supus recent unei operatii chirurgicale, avand diagnosticele "carcinom epidermoid metastazant" si "leucemie cronica". Consiliul a precizat ca "Regele Mihai I a decis sa transmita urmatorul mesaj: In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. (...) Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei". Sursa si detalii

Amintim ca Regele Mihai i-a retras nepotului sau Nicolae, pe 1 august 2015, titlul de "Principe al Romaniei", calificativul de "Alteta Regala" si l-a exclus din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Casa Regala spunea atunci ca "Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti".

Fostul Principe a scris despre acest moment pe 31 decembrie 2015, tot intr-o postare pe Facebook: "A trecut un an greu si profund nedrept, care mi-a rapit tara si m-a dus departe de voi, intr-un exil pe care insa l-am acceptat. Respectul fata de Majestatea Sa ramane neclintit. Un An Nou plin de bucurii, sanatate si impliniri!".

Citeste si: