Comunitatea de antreprenori din cadrul Fundatiei Romanian Business Leaders a ales 10 profesori valorosi din Romania, dintr-o baza de 150 de propuneri, pe care ii va premia saptamana aceasta in cadrul proiectului MERITO, care isi propune reconstructia prestigiului social al meseriei de invatator si profesor.

Selectia celor 10 profesori s-a facut in urma unui proces de documentare si analiza derulat pe parcursul anului 2015, informeaza realizatorii proiectului, care au lucrat impreuna cu publicatia Decat o Revista.

"Lista scurta a celor zece cadre didactice - selectate dintr-o baza de 150 de propuneri - a fost obtinuta pe baza unei analize holistice a informatiilor despre acestia, primite de la intervievatori, elevi, parinti si profesori", precizeaza realizatorii.

Numele si povestile celor zece profesori sunt disponibile pe site-ul proiectului.

"Profesorii sunt perceputi ca fiind in top 3 cei mai importanti factori de imbunatatire a educatiei in Romania, potrivit studiului de perceptie <> realizat de Mercury Research in martie 2015, pentru RBL. Astfel, romanii cred ca, pentru a avea un sistem de educatie mai bun, <>. Romanii mai considera ca doar 39% dintre profesori practica aceasta meserie din vocatie si doar o treime din cadrele de invatamant din Romania reusesc sa formeze caracterul si moralitatea copiilor", se arata pe site-ul proiectului.

Proiectul MERITO este un proiect-fanion in domeniul educatiei al Fundatiei Romanian Business Leaders (RBL), care isi propune reconstructia prestigiului social al meseriei de invatator/profesor. Proiectul consta in cautarea, identificarea, documentarea si premierea profesorilor cu vocatie din invatamantul romanesc, acei oameni care produc o schimbare la firul ierbii fara sa-i stie nimeni si care devin modele pentru elevii lor. Peste 50 de lideri de business si antreprenori lucreaza voluntar la acest proiect, fiind impartiti in sapte echipe de lucru: identificare, documentare, jurizare, fundraising, dezvoltare web, comunicare si logistica.