Marius Badea, patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Bradet care produce, printre altele, branza de vaca in care a fost descoperita bacteria Escherichia Coli, a anuntat marti ca va inchide productia pana la solutionarea situatiei, adaugand ca in opinia sa fabrica nu isi va reveni dupa acest scandal, informeaza muscel-arges.ro.

"Vreau sa ma disculp de o problema voita sau de neglijenta. De cand am facut fabrica am investit masiv, am incercat sa facem o fabrica moderna, avem una dintre cele mai frumoase fabrici si puse la punct si toate controalele au demonstrat ca ne facem datoria cu reponsabilitate. Utilajele sunt de ultima generatie, sunt pornite in prezenta mea. Implicarea mea si a familiei mele a fost maxima in aceasta fabrica. Am facut-o la Bradet pentru ca acolo am copilarit. Sunt convins ca am luat toate masurile pentru a evita orice contaminare cu un germene in produsul nostru final. Din pacate au aparut aceste analize care sunt partiale, nu putem sa tragem o concluzie definitiva. Imi este greu sa spun ce este. Fabrica nu este inchisa. S-a inchis o sectie unde se face branza proaspata pentru a face inca o sterilizare", a declarat Marius Badea intr-o conferinta de presa, adaugand ca a luat decizia sa opreasca productia.

"Oamenii spun ca aceasta bacterie se gaseste peste tot. La noi in fabrica exista doua linii, linia de procesare de produse proaspete, unde mana omului nu intra in contact cu produsul. Produsele de branzeturi necesita interventie manuala, dar nu poti sa controlezi 100%. Imi este foarte greu sa imi explic ce se intampla. Am trimis noi probe de apa si produse pentru ca suntem cei mai interesati. Eu am luat decizia sa nu mai facem produse pana nu se elucideaza acest caz. Nu vrem sa punem in pericol pe nimeni", sustine patronul.

Marius Badea a precizat ca fabrica foloseste lapte de la doua ferme, una din Arges si una din Dolj, cu care lucreaza de multa vreme, adaugand ca nu colecteaza lapte de la persoane particulare, "tocmai din cauza acestor probleme de igiena".

In ceea ce priveste analizele, patronul a precizat ca cele care vizeaza laptele se fac de doua ori pe luna, iar la oameni se fac trimestrial. "Toate analizele noastre sunt perfecte. De 15 ani vin organele de control in fiecare luna. Ultima analiza la lapte a fost facut acum o saptamana-doua saptamani. Analizele din februarie inca nu au venit. Noi facem o medie geometrica a probelor, in momentul in care apare o deviatie la aceasta medie trebuie sa sistam productia. Noi nu am avut probleme cu niciuna din aceste analize".

Barbatul a spus cu lacrimi in ochi ca nucrede ca imaginea fabricii va putea fi refacuta dupa acest scandal, arata muscel-arges.ro.

"Probabil va fi ultima conferinta, eu nu cred ca se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut si trebuie sa te desparti de el la o anumita varsta. (...) Cred ca nu se va mai putea. Cand te suna un parinte si te intreaba daca mai poate sa ia lapte pentru copil, ce ii spui?", a mai spus Badea.

Badea a precizat ca societatea are 63 de angajati, iar cifra de afaceri in 2015 a depasit 2,5 milioane de euro, produsele fiind exportate in mai multe tari din Uniunea Europeana.

Amintim ca bacteria Escherichia Coli a fost descoperita in produse lactate din judetul Arges, mai exact in branza de vaca produsa de firma "Lactate Bradet", a declarat luni ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Unul dintre cei trei copii din Arges decedati la Spitalul Marie Curie a consumat branza proaspata de vaci in cazul careia ANSVSA a depistat bacteria Escherichia Coli, reiese din ancheta epidemiologica a Directiei de Sanatate Publica Arges.