Vremea se va raci miercuri in cea mai mare parte a tarii. In regiunile intracarpatice, valorile termice se vor apropia de cele normale la aceasta data, in timp ce in restul teritoriului se vor mentine peste mediile climatologice. Astfel, maximele termice se vor incadra intre 4 grade in Maramures si 17 grade in Baragan si Dobrogea, iar minimele vor fi cuprinse, in general, intre -5 si 5 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile vestice, nord-vestice si centrale, anunta Mediafax.

Mai ales in prima parte a zilei trecator vor cadea precipitatii slabe, predominant sub forma de lapovita si ninsoare, local, la munte si mai ales sub forma de ploaie in Maramures si izolat in Crisana si in Transilvania. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului, la munte, dar pe arii restranse si in sud-vestul si in nord-vestul tarii. Cu totul izolat, dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceata.

  • La Bucuresti

Vremea va fi predominant frumoasa si mai calda decat in mod normal in aceasta perioada. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 15...16 grade, iar cea minima de 1...3 grade.

  • Joi

Vremea se va incalzi in cea mai mare parte a tarii si va fi mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 17 grade, iar cele minime se vor situa intre 0 si 8 grade. In cursul zilei cerul va fi variabil si doar izolat vor fi posibile ploi slabe.

In cursul serii si al noptii nebulozitatea se va accentua treptat si va ploua in vest si in sud-vest, unde izolat se vor aduna cantitati mai importante de apa, si pe arii restranse in rest. In zona montana, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, in sudul Banatului si doar izolat in rest.