Ministrul afacerilor externe Lazar Comanescu va efectua, in perioada 29 februarie - 2 martie 2016, o vizita in Republica Islamica Iran, informeaza MAE.

Lazar ComanescuFoto: MAE

Vizita ministrului de externe roman survine in contextul favorabil deschiderii cooperarii politice si economice a comunitatii internationale fata de Teheran, dupa intrarea in vigoare a Acordului asupra dosarului nuclear cu Iranul si ridicarea unei parti a sanctiunilor, explica sursa citata.

Seful diplomatiei romane va fi primit de presedintele Hassan Rouhani, de presedintele Parlamentului iranian (Majlis), Ali Larijani si va avea consultari extinse cu omologul sau iranian, Mohammad Javad Zarif.

In programul vizitei sunt incluse, de asemenea, intrevederi cu ministrii economiei si finantelor; petrolului.

Demnitarul roman va fi insotit de o importanta delegatie economica, formata din inalti oficiali din ministerele cu competente economice - Ministerul Energiei si Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri -, conducerea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania.

Seful diplomatiei romane va participa la deschiderea unui Forum economic romano-iranian la Camera de Comert, Industrie, Mine si Agricultura a Republicii Islamice Iran.

Agenda discutiilor bilaterale va include teme legate de relansarea relatiilor politico-diplomatice, cooperarea economica si sectoriala in domeniile de interes comun. Vor fi abordate si evolutiile actuale in plan regional si international, cu accent pe situatiile de criza din Orientul Mijlociu.