Sute de soferi, majoritatea locuitori din zona, au iesit duminica dupa-amiaza cu masinile pe Splaiul Dambovitei pentru a trage un semnal de alarma pentru autoritati. Oamenii au cerut ca drumul sa fie mai bine semnalizat, asfaltul reparat, iar in zonele cu pericol de derapaj sa fie montati parapeti de beton, anunta Digi 24.

Vineri si sambata au avut loc doua accidente in urma carora doi oameni si-au pierdut viata dupa ce au cazut cu masina in Dambovita.

Vineri, o tanara in varsta de 26 de ani si-a pierdut viata dupa ce a cazut cu masina in Dambovita, in zona targului Vitan. Sambata, un barbat a murit si alte doua persoana (un copil de 8 ani si mama acestuia) au fost grav ranite dupa ce masina in care se aflau a cazut in raul Dambovita, in zona Dudesti-Vitan.

Protestatarii si-au lipit duminica mesaje pe masini si si-au legat banderole negre in semn de doliu fata de oamenii care au murit in aceasta saptamana, dupa ce au cazut cu masina in Dambovita.

Oamenii au spus ca au trimis numeroase sesizari autoritatilor si primariei din Popesti-Leordeni, dar fara rezultat.

"Noi, ce demersuri am facut din partea asociatiilor de proprietari, n-am obtinut nimic. Acum mor oameni pe splai. Nu e marcat, nu are parapet sau gard la marginea apei. Oamenii mor zilnic", a declarat unul dintre protestatari.

"E periculos sa circulam pe Splai. Vorbesc ca o mama care isi duce copilul la scoala si care trebuie luat. Daca nu se va face un gard normal se va face unul din cruci", a spus si o femeie prezenta la protest.

"Au pasat cazul de la unii la altii. Ca nu e la Bucuresti, e la Ilfov, ca e la Popesti", acuza un alt protestatar.