Cristina Nichita, deputat PSD de Iasi, propune o limita minimala de 4% angajari de persoane cu dizabilitati pentru orice institutie publica din Romania, ea anuntand ca a depus o propunere legislativa care are in vedere modificarea si completarea in acest sens a Legii 448/2006, potrivit Agerpres.

"In acest proiect legislativ, am stabilit o limita minimala de patru la suta angajari de persoane cu dizabilitati pentru orice institutie publica din Romania. Convingerea mea este ca, dincolo de legislatie, societatea are nevoie sa inteleaga diversitatea omeneasca. Avem nevoie de o societate incluziva, care sa respecte drepturile tuturor persoanelor. Le multumesc tuturor celor prezenti. Sunt foarte bucuroasa sa fiu alaturi de acesti tineri extraordinari, de la care mereu avem de invatat", a aratat Cristina Nichita, intr-o conferinta de presa la care a invitat tineri cu dizabilitati, in marea lor majoritate studenti.

Nichita a spus ca isi doreste un cadru legislativ propice pentru persoanele vulnerabile. "Insa, in pofida evolutiilor economice pe care Romania le-a inregistrat, exista inca o realitate care caracterizeaza piata muncii, si anume o cifra foarte redusa a persoanelor cu dizabilitati angajate in institutiile publice sau in mediul privat", a mai aratat deputata PSD Cristina Nichita.

Acest lucru, sustine Cristina Nichita, este cauzat de persistenta barierelor de mentalitate, care asociaza dizabilitatea fizica sau psihica cu incapacitatea de performanta la locul de munca.