Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari au efectuat, in perioada 1-26 februarie, 158 de controale pentru prevenirea si combaterii sederii ilegale a cetatenilor straini pe teritoriul tarii, in urma carora au fost dispuse masuri de parasire a teritoriului Romaniei pentru 89 de imigranti ilegali, anunta Mediafax.

"143 de persoane au fost depistate in situatii ilegale, cei mai multi in Bucuresti si pe raza de competenta a judetelor Iasi, Ilfov si Mehedinti. Dintre acestia, 34 au intrunit conditiile necesare prelungirii dreptului de sedere, pentru 89 au fost dispuse masuri de parasire a teritoriului Romaniei, iar pentru 20 s-au dispus alte masuri. Pentru 36 de persoane, au fost organizate misiuni de indepartare de pe teritoriul Romaniei sub escorta. La iesirea din tara pe numele lor a fost aplicata masura de nepermitere a intrari in Romania", a anuntat, sambata, Inspectoratul General pentru Imigrari.

Politia a anuntat ca a aplicat si 588 de sanctiuni contraventionale cu avertisment si amenda in valoare totala de 195.075 lei, cetatenilor straini care nu au respectat legislatia in domeniul migratiei.