Doi adulti si un copil de opt ani au ramas inzapeziti, vineri seara, pe Drumul National 67C, cunoscut si sub denumirea de "Transalpina", drumul fiind inchis circulatiei pana in primavara, iar patru jandarmi montani au fost mobilizati pentru scoaterea masinii turistilor de sub nameti, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcovet, a declarat, ca soferul unui autoturism in care se mai afla un adult si un copil se indrepta spre Obarsia Lotrului, pe Drumul National 67C, cunoscut si sub denumirea de "Transalpina".

Cei doi adulti si copilul de 8 ani au ramas inzapeziti, in conditiile in care in zona stratul de zapada este de circa 40 de centimetri, ninge viscolit si se inregistreaza minus 3 grade Celsius.

Pentru scoaterea masinii de sub nameti intervin patru jandarmi montani din Sugag.

Cosmin Jurcovet a afirmat ca jandarmii care intervin l-au informat ca cei doi adulti si copilul se simt bine.

Transalpina este inchisa in zona montana, de la Oasa pana la Obarsia Lotrului, pana in primavara, iar restrictiile sunt semnalizate prin panouri de avertizare. Potrivit legii, "nerespectarea interdictiei temporare de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda, iar ca masura complementara permisul de conducere este suspendat pentru o perioada de 60 de zile".