Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si-a prezentat joi raportul privind activitatea desfasurata in cursul anului trecut, procurorul-sef Laura Codruta Kovesi aratand in timpul prezentarii bilantului fotografia unui dosar aflat in instrumentarea procurorilor anticoruptie.

Cum arata un dosar din DNAFoto: DNA

Potrivit sefei DNA, in 2015 au fost trimisi in judecata peste 1.250 de inculpati pentru fapte de coruptie la nivel inalt si mediu. De asemenea, au fost trimisi in judecata de 5 ori mai multi ministri si parlamentari decat in 2013: 1 prim ministru, 5 ministri, 16 deputati si 5 senatori.

"Este cel mai mare numar de demnitari investigati de DNA intr-un an. Am instituit masuri asiguratorii de aproape jumatate de miliard de euro. Sunt cele mai impresionante cifre de la infiintarea DNA. Evolutiile pozitive ne dau imaginea unei institutii care functioneaza proactiv, eficient, ferm si curajos", a afirmat Kovesi la bilantul DNA.

Fotografia este cuprinsa si in sinteza Raportului de activitate pe 2015, postata pe site-ul DNA. (Consulta aici Raportul integral privind activitatea DNA in 2015)