Episcopia Devei si Hunedoarei califica drept 'zvon' informatia aparuta in spatiul public potrivit careia osemintele parintelui Arsenie Boca ar putea sa fie mutate din mormantul de la Manastirea Prislop, la Catedrala Mantuirii Neamului din Bucuresti, precizand ca nu exista niciun fel de demers in acest scop, potrivit Agerpres.

'Este un zvon. Nu exista niciun fel de demers in sensul acesta. Sunt lucruri pornite nu se stie cum si de la cine arunca in mass-media astfel de informatii, care nu au niciun suport real', a declarat joi purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei si Hunedoarei, parintele Gabriel Miricescu.

Acesta a explicat ca nu se poate vorbi inca de moastele parintelui Arsenie, deoarece acesta nu a fost canonizat.

'De moastele unui sfant se poate vorbi atunci cand este canonizat, este trecut in calendar, are slujba, are icoana, are toate randuielile ca pentru un sfant. Atunci putem vorbi de sfinte moaste. Atunci se poate pune in discutie mutarea Parintelui in biserica manastirii, ca moaste, dar nicidecum mutarea in alt loc', a spus parintele Miricescu.

El a mai aratat ca parintele Arsenie Boca este cel care a ales sa fie inmormantat la Manastirea Prislop si a cerut sa ramana acolo.

'Am mai spus: Parintele Arsenie a ales Prislopul, a proiectat multe cladiri la Prislop, a fost un vizionar din multe puncte de vedere. Parintele Arsenie si-a dorit sa ramana la Prislop pentru totdeauna, pana la Judecata Universala', a precizat parintele Gabriel Miricescu.

Pe de alta parte, in situatia in care parintele Arsenie va fi canonizat, atunci randuiala Bisericii Ortodoxe permite ca particele din moastele sfintilor sa fie daruite, ca odoare de pret, si altor biserici ortodoxe, chiar si de peste hotare. Un exemplu este chiar la Catedrala Episcopala din Deva, unde se gasesc particele din moastele Sfantului Nicolae, aduse de la Catedrala din Bari - Italia.