"Inteleg sa iau act de performanta sustinuta a DNA sa-mi asum functia pe care o am si sa aplic dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al DNA", a declarat joi ministrul Justitiei, Raluca Pruna, la sedinta de bilant a DNA.

Laura Codruta Kovesi si Raluca PrunaFoto: Agerpres

Declaratia ministrului vine la o saptamana dupa ce presedintele Klaus Iohannis declarase intr-un interviu la TVR ca "rezultatele obtinute de DNA cu siguranta ne duc cu gandul la posibilitatea destul de avansata a reconfirmarii" in functie a lui Kovesi.

Reamintim ca mandatul de procuror-sef al DNA detinut de Laura Codruta Kovesi expira in aceasta primavara. Ea mai are dreptul la un mandat. Viitorul sef al DNA va fi propus de Ministrul Justitiei si numit de presedintele Romaniei, cu un aviz consultativ al CSM.

Raluca Pruna a precizat ca va "demara imediat" procedura si va trimite "asa cum se cuvine o scrisoare la CSM", primul pas in acest sens.

Intrebata de presa, ministrul Justitiei a precizat ca nu a "avut nicio discutie cu presedintele despre aceasta propunere".

"Nu am discutat cu presedintele in mod special despre reinvestirea doamnei procuror Kovesi", a adaugat aceasta.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a declarat saptamana trecuta, in cadrul unei emisiuni la TVR 1, ca rezultatele obtinute de DNA "cu siguranta ne duc cu gandul la posibilitatea destul de avansata a reconfirmarii" in functie a procurorului sef al parchetului anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Intrebat daca este adeptul unei reconfirmari in functia de procuror sef al DNA a Laurei Codruta Kovesi, seful statului a aratat: "E o intrebare foarte directa. Exista varianta unei proceduri noi sau varianta reconfirmarii cand se termina un mandat. Trebuie sa spun ca nu sunt eu acela care va confirma sau nu ca se doreste o reinvestire".