Ministrul Santatatii Patriciu Achimas Cadariu este joi dimineata din nou la Spitalul de urgenta pentru copii "Marie Curie" din Capitala, potrivit Dig24. Acolo au fost internati in ultimele doua saptamani mai multi copii din Arges cu infectii digestive puternice. Trei dintre ei au murit si inca nu se stie exact cauza imbolnavirilor.

Joi dimineata mai sunt internati la spitalul din Bucuresti sase bebelusi cu acest tip de infectii. Dintre acestia, unul mai este la Terapie Intensiva si doi mai fac dializa. Evolutia starii lor de sanatate este pozitiva, dupa cum anuntau miercuri reprezentantii spitalului. Ei sunt asteptati cu noi declaratii de presa joi dimineata.

Patriciu Achimas Cadariu solicita public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti sau demiterea acesteia de catre autoritatile publice locale in a caror administrare si responsabilitate se afla aceasta unitate spitaliceasca, informeaza un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Solicitarea vine dupa ce miercuri Achimas Cadariu a fost la Spitalul "Marie Curie", pentru a verifica starea de sanatate a copilului de un an si patru luni, internat miercuri dupa-amiaza, dupa ce a fost transferat de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti. Potrivit ministerului Sanatatii, copilul, acum in stare stabila, dat cu un prognostic rezervat, a fost plimbat din 13 pana in 24 februarie pe la mai multe spitale, fara ca vreun medic sa-i pun un diagnistic clar.

Miercuri, 24 februarie, pacientul a ajuns la Spitalul Marie Curie, unde a fost internat la Sectia de Nefrologie. Au fost recoltate analizele de sange si coproculturi, in urma carora s-au evidentiat criterii de diagnostic asociate Sindromului Hemolitic Uremic. Pacientului i s-au administrat solutii de reechilibrare hidroelectrolitica, plasma, masa trombocitara, in vederea instalarii cateterului de dializa peritoneala.