Minerii de la Mina Lonea au decis sa renunte la protestul declansat luni, cu exceptia liderului Sindicatului "Muntele" de la Mina Lonea, Vasile Paduraru, care, miercuri seara, era singurul grevist, cerand sa fie sunat de ministrul Economiei, informeaza Mediafax.

Sindicalistii din Valea Jiului au declarat, miercuri seara, ca si ortacii de la Mina Lonea au renuntat la protest, dupa cei de la Vulcan.

Doar liderul Sindicatului "Muntele" de la Mina Lonea, Vasile Paduraru, mai continua protestul, el fiind in greva foamei si cerand sa fie sunat de ministrul Economiei.

Miercuri, minerii de la Mina Vulcan au iesit din subteran in urma negocierilor purtate cu administratorul special si prefectul judetului Hunedoara, in timp ce ortacii din Minea Lonea anuntau ca vor continua protestul.

Protestul minerilor a inceput, luni, cand aproximativ 300 de mineri de la Exploatarea Miniera Lonea s-au blocat in subteran, nemultumiti de starea de insolventa a Complexului Energetic Hunedoara. Marti, gestul lor a fost urmat de ortacii de la Exploatarea Minisera Vulcan, unde circa doua sute de mineri se blocasera in subteran.

De asemenea, marti si miercuri au protestat si angajatii termocentralei Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, nemultumiti de lipsa unor masuri de reorganizare.