Un copil in varsta de un an si patru luni din orasul Mioveni (Arges) cu probleme digestive care a fost ajuns miercuri dupa-amiaza la spitalul "Marie Curie" din Capitala fusese consultat, inainte de internare, in mai multe spitale din Capitala, primind doar tratamente simptomatice in ambulator. Micutul a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic si este in stare grava, informeaza Mediafax. Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a mers, miercuri seara, la spitalul "Marie Curie" pentru a vedea copilul de un an si patru luni, transferat astazi in Capitala, a carui stare s-a deteriorat, declarand la plecare ca se impune demisia conducerii Spitalului din Pitesti.

"Am consultat foile de observatie. Pana in acest moment nu s-a pus problema in niciun moment de acest sindrom. Pana azi. Nici analizele nu au relevat asa ceva. Starea era cu totul alta ieri. Azi a fost transferat de la Pitesti. Este la terapie, starea lui e stabila, va fi dializat. Ancheta de pana acum ... sunt foarte, foarte nemultumit, am instituit ancheta interna, am rechemat seful Corpului de control de la Timisoara, pentru a relua intreg cazul. Si INSP este in alerta. Am constatat si sunt extrem de nemultumit ca din nou, desi am precizat ca astfel de cazuri sa fie raportate direct Directiei Sanitare. Am constatat ca nu s-a facut asta. Cer demisia conducerii Spitalului din Pitesti", a declarat ministrul Sanatatii, pentru Digi24.

Consultat in mai multe spitale din Capitala

Seful sectiei pediatrie a Spitalului de Pediatrie Pitesti, dr. Gheorghe Vasilescu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca boala baiatului de un an si patru luni a debutat in data de 13 februarie, transmite Mediafax.

Potrivit sursei citate, copilul nu se simtea bine, iar prietenii din Bucuresti ai parintilor copilului le-au recomandat sa ii faca un test pentru depistarea rotavirusului. Intrucat copilul continua sa aiba probleme digestive, parintii l-au dus la o clinica privata din Bucuresti, unde medicul de garda i-a facut toate analizele, acestea rezultand negative. Dr. Gheorghe Vasilescu a afirmat ca baietelul a primit un tratament simptomatic in ambulator.

"Evolutia starii de sanatate a fost ondulanta. Copilul nu a prezentat fenomene de deshidratare. Parintii nu au fost foarte speriati pana pe 20 februarie, cand copilul a facut scaune diareice cu sange. A doua zi, pe 21 februarie, parintii l-au dus de urgenta la . De aici, a fost trimis la , in sectia de chirurgie, cu suspiciunea de ocluziune intestinala. Parintii probabil nu au fost foarte siguri ca testele facute releva ce are copilul lor, asa ca l-au dus si la . Medicul de garda de aici i-a facut testele rapide, care nu au aratat ca ar fi o problema grava, iar copilul a fost trimis acasa, unde i s-a recomandat sa ia un tratament", a declarat seful sectiei pediatrie a Spitalului de Pediatrie Pitesti.

Citeste si: Cazul copiilor din Arges - Un bebelus, externat marti de la Spitalul "Marie Curie".

Conform acestuia, marti seara copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, unde medicul de garda l-a internat si i-a facut analizele, rezultatele fiind normale.

"Evolutia lui era una perfect normala. Chiar eu l-am vazut pe copil miercuri dimineata. Arata foarte bine, de imi venea sa intreb de ce este internat. Dupa doar doua ore, starea i s-a inrautatit, s-au inmultit scaunele cu sange, motiv pentru care copilul a fost transferat la Bucuresti", a spus dr. Gheorghe Vasilescu.

La Spitalul de Pediatrie din Pitesti a ajuns, tot marti seara, o fetita de un an si trei luni, din Curtea de Arges, diagnosticata cu rotavirus. Parintii acesteia au cerut ca fetita sa fie ingrijita la Bucuresti, astfel ca a fost dusa in Capitala.