Profesorul de religie de la Liceul Teoretic 'Emil Racovita' din Vaslui care le-a prezentat elevilor, la ora, un film despre avorturi, in urma caruia unui elev i s-a facut rau si a ajuns la spital, a declarat ca "a fost o lectie educativa din care copiii au de invatat", transmite Agerpres. "Copilului i s-a facut rau, e o persoana sensibila. (...) E prima data cand se intampla asa ceva si a fost vizionat de sute de copii. E un film educativ", a declarat profesorul Gabriel Vranceanu, potrivit agentiei de presa.

Profesorul Gabriel Vranceanu a declarat ca "a fost o lectie educativa din care copiii au de invatat. Copilului i s-a facut rau, e o persoana sensibila. Nu e un film de groaza, tine strict de umanitate. E prima data cand se intampla asa ceva si a fost vizionat de sute de copii. E un film educativ", relateaza Agerpres.

Amintim ca un elev de clasa a XI-a de la Liceul 'Emil Racovita' din Vaslui a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui dupa ce i s-a facut rau la ora de religie. In timpul orei, profesorul le-a pus elevilor un film cu imagini despre intreruperea de sarcina, intitulat 'Strigatul mut'.

Agentia de presa Agerpres precizeaza ca un inspector din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui va viziona in cursul zilei de joi filmul pus la clasa, pentru a stabili daca este potrivit pentru a fi prezentat unor elevi.

Si Comisia de disciplina a liceului a luat in discutie acest caz si va stabili, in termen de 30 de zile, daca profesorul a comis vreo abatere sau daca a procedat corect.

Inspectorul scolar general de la ISJ Vaslui, Gabriela Placinta, a declarat pentru Agerpres ca "ne ferim sa discutam despre anumite lucruri, dar poate e nevoie de mai multe ore de educatie sanitara, poate chiar de la varste mai fragede. Este evident ca in acest caz a fost vorba de un copil sensibil. Urmeaza sa vizionam filmul si sa stabilim daca profesorul a procedat corect. Intentia a fost, in mod evident, una buna".

Directorul Liceului 'Emil Racovita' din Vaslui, Daniel Hulubei, a afirmat ca "nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situatie. Ma asteptam mai degraba ca o fata sa fie mai sensibila. Domnul profesor a sustinut o ora in care se vorbea despre viata de familie, iar motivatia sa pentru faptul ca a prezentat acel film a fost ca, anul trecut, in Vaslui, au fost 250 avorturi la fete cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani".

Agentia de presa precizeaza ca elevul care s-a simtit rau nu a ramas internat in spital, ci pentru ca starea lui s-a imbunatatit s-a intors la scoala, unde a discutat cu psihologul, dupa care a fost trimis acasa.

Amintim ca mai multe ONG-uri au cerut Ministerului Educatiei introducerea orelor obligatorii de educatie sexuala in scoli, insa unul dintre cei mai vehementi oponenti ai acestei propuneri este Patriarhia, prin vocea Asociatiei Parinti pentru Ora de Religie.