Politistul Marian Godina si-a lansat miercuri cartea "Flash-uri din sens opus", in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", in prezenta premierului Dacian Ciolos. Seful Guvernului a declarat ca nu este surprins de faptul ca Marian Godina devine un simbol, adaugand ca a exemplul sau ar trebui sa fie "o lectie si pentru Politia Romana".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu ma surprinde ca domnul Godina devine un simbol", a declarat Dacian Ciolos, dupa evenimentul de lansare. De altfel, la intrarea in cladirea Bibliotecii Centrale Universitare, premierul a fost abordat de admiratori ai autorului, nemultumiti ca nu au mai putut intra la eveniment, scrie Agerpres.

"Am ezitat sa vin pentru ca e momentul dansului si nu vreau sa ramana cineva cu impresia ca premierul vrea sa isi asocieze imaginea cu un om de succes si cu un om care e apropiat de societate", a declarat premierul.

El a spus ca prezenta sa la lansare reprezinta o incurajare a atitudinii promovate de politist.

"Am decis sa vin ca sa fie foarte clar ca acest gen de comportament civic, autentic, chiar si intr-o institutie insarcinata cu ordinea publica, are toata sustinerea Guvernului si toata sustinerea mea. Cred ca in felul acesta societatea romaneasca poate sa se insanatoseasca", a spus Ciolos.

"Asta asteapta oamenii - onestitate, profesionalism, autenticitate si verticalitate in orice activitate, de jos pana sus", a adaugat el, referindu-se la exemplul autorului cu formularea "fenomenul Marian Godina".

"Sunt convins ca fenomenul Marian Godina ar trebui sa fie o lectie si pentru Politia Romana care probabil ca la inceput a fost ezitanta reactia pe care ar trebui sa o aiba si sper eu sa inteleaga ca o comunicare autentica este in interesul unei institutii care este in interesul public", a adaugat Ciolos.

Dupa lansarea cartii, Marian Godina a marturisit ca "a fost o saptamana plina de emotii". "Astazi a fost, cu siguranta, cea mai importanta zi din viata mea", a afirmat el. In ceea ce priveste relatarile pe care le face despre sistemul in care lucreaza, Godina a spus: "Imi asum ceea ce am spus si teama nu e pentru mine".

El a precizat ca singurul moment in care a cedat a fost atunci cand a aflat ca mama sa a avut un accident. De altfel, directoarea Editurii Curtea Veche, Iren Arsene, a povestit, in timpul lansarii, ca politistul se afla la editura la aflarea acestei vesti si "a plans doua ore".

"Mi-am propus sa aduc o schimbare atat Politiei Romane, cat si in mentalitatea civililor - sa priveasca altfel politistii, asa cum meritam, de altfel. Sa nu uitati ca noi suntem de fapt voi cu uniforma", a adaugat el.

Iren Arsene l-a descris pe Marian Godina drept "scriitorul-politist" si a anuntat ca aceasta va scrie, in curand, o carte in care sa le explice copiilor detalii despre meseria de politist. "Ei (copiii - n.r.) sunt singurii care ne admira si ne privesc cu entuziasm", a spus el.

"Fenomenul Marian Godina a umanizat politistul si a facut politia prietenoasa. A spulberat un stereotip fata de politistul needucat si grobian", a declarat Dragos Bucurenci, aflat la lansarea cartii.

Dupa eveniment, autorul a semnat autografe pentru zecile de admiratori care i-au cumparat volumul.

"Flash-uri din sens opus" a devenit deja un fenomen editorial dupa numarul foarte mare de comenzi intr-un timp foarte scurt. Pana in prezent, potrivit reprezentantilor Editurii Curtea Veche, au fost vandute 20.000 de exemplare.

"Despre 'Flash-uri din sens opus' va pot spune ca este o carte care va va trece cu siguranta prin toate starile. Va va intrista, veti rade cu lacrimi, va va amuza, veti regreta (nu ca ati cumparat-o), va va provoca mila, revolta, veti rade iar. Cu siguranta va va antrena toti muschii mimicii", declara Godina. Intamplarile din carte includ momente din timpul formarii sale si experiente din activitatea de politist rutier, alaturi de franturi din viata personala si culise ale momentelor - cheie urmarite public in ceea ce priveste pagina sa de Facebook.

Volumul este disponibil la pretul de 29 lei pe site-ul Editurii Curtea Veche. Incepand cu data de 29 februarie, va putea fi gasit in librariile din toata tara.