Minerii de la Mina Vulcan au iesit miercuri din subteran in urma negocierilor purtate cu administratorul special si prefectul judetului Hunedoara, in timp ce ortacii de la Mina Lonea au anuntat ca vor continua protestul prin oprirea activitatii fiecarui schimb de tura, potrivit Mediafax. Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Dan Agrisan, si prefectul judetului Hunedoara, Sorin Vasilescu, au discutat cu minerii protestatari din Mina Lonea.

"Minerii de aici au renuntat la protest. Cei din schimbul I, schimbul de dimineata, au intrat normal la munca. A intrat un miner in greva foamei in timpul noptii, dar cred ca a renuntat, pentru ca l-au scos dimineata", a declarat, pentru Mediafax, Daniel Calimandruc, presedintele Sindicatului "Muntele" de la Mina Vulcan.

La Mina Lonea, minerii au anuntat ca vor continua protestul, prin oprirea activitatii fiecarui schimb de tura. Astfel, minerii intrati in schimbul de dimineata vor opri activitatea si vor sta in subteran, iar fiecare schimb va continua in aceasi maniera.

Salariatii au cerut un raspuns clar in ceea ce priveste sprijinirea Complexului Energetic Hunedoara de catre autoritati pentru a nu ajunge in stare de faliment, dar si asupra perspectivei economice a companiei.