Dispozitive pentru copierea datelor inscriptionate pe banda magnetica a cardurilor bancare au fost montate pe doua bancomate din municipiul Sibiu, iar ulterior au fost retrasi bani din Republica Dominicana, Politia din oras incepand o ancheta in acest caz, potrivit Mediafax.

Seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Sibiu, Sebastian Vestemean, a declarat, marti, corespondentului Mediafax, ca ancheta este in stadiu preliminar si a fost inceputa dupa ce doua persoane au reclamat faptul ca le lipsesc bani din cont. "In cazul celor doua plangeri depuse se fac cercetari. Facem verificari pentru a vedea daca au fost carduri clonate sau daca datele au fost furate dintr-o baza de date", a declarat Sebastian Vestemean. La randul ei, conducerea bancii careia ii apartin cele doua bancomate arata, intr-un comunicat de presa, ca cei care au fost pagubiti in urma clonarii cardurilor trebuie sa se prezinte la sediul bancii pentru remedierea situatiei.

"Organizatiile de carduri si bancile au proceduri de rezolvare pentru acest tip de incidente, prin care fiecare persoana isi recupereaza banii. Persoane necunoscute au instalat recent la doua ATM-uri din Sibiu dispozitive de "skimming ", datele copiate fiind utilizate apoi la tranzactii neautorizate facute in strainatate", se arata in comunicatul citat. Potrivit reprezentantilor bancii, dupa semnalarea retragerilor sumelor neautorizate de bani din tari precum Republica Dominicana, cardurile folosite pentru tranzactii au fost blocate. Totodata, banca arata ca posesorii cardurilor emise de alte banci care au facut operatiuni la respectivele ATM-uri trebuie sa depuna avize de refuz la plata la bancile lor.