In perioada 24 - 29 februarie 2016 va avea loc la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti a opta editie a Romanian Master of Mathematics (RMM), competitie considerata o finala a celor mai titrate echipe la concursul international de matematica din 2015, informeaza Societatea de Stiinte Matematice din Romania intr-un comunicat.

Romanian Master of Mathematics 2016Foto: facebook.com/ssmr.ro

Potrivit sursei citate, Romanian Master of Mathematics este "competitia de matematica cea mai selecta si cu cel mai inalt nivel de dificultate in randul concursurilor internationale de matematica de profil. Spre deosebire de Olimpiada Internationala de Matematica, unde nu se face un clasament oficial pe tari, la aceasta competitie se alcatuieste un clasament pe echipe, dupa notele obtinute de primii 3 elevi, din fiecare tara. Echipa castigatoare preia pentru un an trofeul cu inscriptionarea castigatorilor fiecarei editii".

La aceasta competitie vor participa peste 100 de elevi de liceu din 17 tari: Bulgaria, Brazilia, China, Croatia, Coreea de Sud, Franta, Ungaria, Italia, Mexic, Peru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Ucraina, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Romania va participa cu doua echipe. Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti va participa, de asemenea, cu doua echipe.

Concursul efectiv se va desfasura in zilele de 26 si 27 februarie, intre orele 9.00 - 14.00, si consta in rezolvarea a 6 probleme.

"Romanian Master of Mathematics ofera tinerilor de liceu, talentati la matematica, de pe toate meridianele, oportunitatea in a-si demonstra abilitatile in matematica, in a face schimb de cunostinte si contribuie la consolidarea contactelor interculturale in invatamantul liceal", mai arata Societatea de Stiinte Matematice din Romania in comunicat.