Vama Promachonas, de la frontiera Greciei cu Bulgaria, este inchisa pentru camioane si autobuze, incepand cu ora 14.30, pe durata neprecizata, prin acest punct de frontiera circuland numai autoturismele, iar Vama Exohis se va inchide, estimativ, la ora 22.00, pe o perioada neprecizata, a informat marti seara Ministerul roman al Afacerilor Externe intr-o atentionare de calatorie privind situatia actualizata a blocajelor rutiere si frontaliere din Republica Elena.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE si citat de Agerpres, la frontiera cu Macedonia, Vama Evzoni este blocata in intervalul orar 20,00 - 23,00, Vama Doirani este blocata intre orele 19,00 - 23,00, iar Vama Nikis in intervalul orar 18,00 - 00,00.

La frontiera cu Albania, Vama Krystallopigis este blocata 24 de ore, incepand de marti, 23 februarie, de la ora 11,00.

De asemenea, se inregistreaza urmatoarele blocaje rutiere pe teritoriul elen:

* Valea Tempi, zona Larisa, blocata pe perioada nedeterminata. Incepand cu ora 12,00, a fost blocat si podul Stomio, judetul Larisa, care asigura accesul spre drumul alternativ de litoral.

* zona Kerdyllia Serres, soseaua Egnatia, pe durata nedeterminata.

* Tolls Malgara - Salonic, blocata de la ora 12,00.

* intersectia Niselio, de pe Egnatia Odos, pe sectorul Salonic - Veria.

* intersectiile Mlissio, Mavrovounio, Mesimerio, Apsalos, din judetul Pellas, blocate intre 18,00 - 21,00.

* zona Eginio, judetul Pieria, drumul este inchis in intervalul orar 17,00 - 22,00.

* Kefalosi Almiros, judetul Magnisias, autostrada Karditsa - Volos.

'Avand in vedere ca situatia blocajelor de trafic este in permanenta schimbare, se recomanda persoanelor interesate de tranzitarea teritoriului Greciei sa verifice individual situatia pe fiecare ruta de calatorie. Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginii www.mae.ro si reaminteste ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia 'Calatoreste in siguranta' care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de alertare, in cazul in care apar situatii speciale', se arata in comunicat.