Inspectoratul Scolar Judetean Timis si Politia au inceput o ancheta dupa ce parintele unei eleve de 14 ani de la Scoala "Anisoara Odeanu" din Lugoj a depus o sesizare in care acuza un profesor in varsta de 55 de ani ca ar fi pretins favoruri sexuale pentru marirea unor note.

Inspectorul general al ISJ Timis, Aura Danielescu, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca o ancheta a fost inceputa la Scoala "Anisoara Odeanu" din Lugoj, dupa ce parintele unei eleve din clasa a VIII-a a depus o sesizare in care acuza un profesor de hartuire sexuala.

"Am fost sesizata de catre doamna director, care a zis ca exista o sesizare inregistrata la nivelul unitatii de invatamant de parintele unei eleve din clasa a VIII-a, care eleva a inregistrat un profesor cu o atitudine necorespunzatoare fata de ea, practic se insinueaza ca ar fi vorba despre o hartuire sexuala. Am sugerat unitatii de invatamant sa aplice legislatia in vigoare, sa constituie urgent un consiliu de administratie si sa constituie comisia de cercetare disciplinara", a declarat Danielescu.

Ea a precizat ca in dosarul depus la Politie se gaseste si o inregistrare audio a incidentului.

"Conducerea unitatii de invatamant a sesizat Politia, punand la dispozitia acestora si proba vocala care a fost adusa impreuna cu sesizarea facuta de catre parinti. La acest moment se face o ancheta, nu stim daca se va lua in considerare si varianta suspendarii, pana la definitivarea cercetarii acestui profesor, daca este considerat un pericol, nu cunoastem aceste amanunte pana nu avem hotararea Consiliului de Administratie", a adaugat Aura Danielescu.

Potrivit reprezentantilor IPJ Timis, politistii au inceput o ancheta, in paralel cu cea a ISJ, dupa ce au fost sesizati de tatal unei fete de 14 ani si de catre directorul scolii gimnaziale ca un profesor in varsta de 55 de ani i-ar fi pretins tinerei favoruri sexuale pentru a avea rezultate mai bune la una dintre disciplinele studiate.

In cauza a fost intocmit un dosar penal pentru hartuire sexuale, politistii urmand sa stabileasca cu exactitate circumstantele producerii acestui incident.