Nicio persoana nu si-a depus pana acum dosarul pentru inscrierea la functia de procuror general, a declarat, marti, la Iasi, ministrul Justitiei, Raluca Pruna, care a sustinut ca toti procurorii care-si vor depune candidatura au 'o sansa egala', potrivit Agerpres.

'Nu am primit nicio candidatura. In ciuda a ceea ce se vehiculeaza in piata publica, aceasta procedura este transparenta si ii incurajez pe toti procurorii din aceasta tara care au vocatia de la lege, viziunea si determinarea sa se inscrie in procedura. Toata lumea are o sansa egala', a raspuns jurnalistilor Raluca Pruna.

Ministerul Justitiei a publicat recent criteriile avute in vedere pentru ocuparea functiei de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si calendarul estimativ al procedurii.

Conform dispozitiilor din art. 54. alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, numirea in functia de procuror general se face de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.