Inalta Curte de Casatie si Justitie ar urma sa pronunte marti sentinta definitiva in dosarul in care omul de afaceri Gruia Stoica a fost condamnat in prima instanta la patru ani inchisoare cu executare in legatura cu trucarea unei licitatii publice organizate de Complexul Energetic Oltenia.

Gruia StoicaFoto: AGERPRES

Pronuntarea a fost amanata la termenul din 9 februarie pentru data de 23 februarie.

Pe 5 martie 2015, Gruia Stoica a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiesti la patru ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

In acelasi dosar, avocatul Doru Bostina a primit trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, insa decizia a fost atacata la instanta suprema.

Potrivit rechizitoriului DNA, la data de 22 ianuarie 2014, Gruia Stoica, persoana care controleaza GFR SA, membra a grupului Grampet, i-a promis avocatului Doru Bostina ca-i va da suma de 3 milioane euro pentru ca acesta sa isi exercite influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra directorului general al CFR Marfa (functionar public), pentru a-l determina sa isi incalce atributiile de serviciu si sa-i comunice pretul oferit de societatea pe care o conduce, la licitatia din 29 ianuarie 2014, asadar sa divulge date confidentiale.

Acest demers avea ca scop adjudecarea de catre Gruia Stoica a contractului ce facea obiectul licitatiei, respectiv transport carbune de la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

Procurorii sustin ca, in acest context, avocatul Bostina i-a promis lui Gruia Stoica faptul ca va inlesni, in schimbul sumei de 3 milioane euro, aflarea ofertei de pret si va folosi pentru realizarea traficului de influenta un intermediar care poate exercita influenta directa asupra directorului general al CFR Marfa.