Cei 188.000 de elevi inscrisi in clasa a VIII-a vor sustine luni prima proba a simularii Evaluarii Nationale - cea la Limba si literatura romana. Marti se va desfasura proba la Matematica, iar miercuri va avea loc proba la Limba si literatura materna (pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale). Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe data de 4 martie, potrivit calendarului anuntat de Ministerul Educatiei Nationale, citat de Agerpres.

ExamenFoto: Agerpres

"Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste consemnarea notei in catalog, elevul trebuie sa solicite acest lucru profesorului. In urma analizarii rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune", a precizat Ministerul.

Subiectele sunt elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare, in mod similar modelelor publicate pe site-ul www.subiecte2016.edu.ro, inca din luna noiembrie a anului trecut. Acestea sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de evaluare, dar parcurse pana la aceasta data.

Corectarea lucrarilor va fi facuta de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin evaluarea, unul dintre ei fiind cel care preda la clasa, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national.

Anul trecut, 96,17% dintre elevii inscrisi in clasa a VIII-a (180.442 de elevi) au participat la toate probele simularii, iar 50,68% dintre cei prezenti (91.445 de elevi) au obtinut medii peste 5, potrivit Ministerului Educatiei.