Luni, vremea se va incalzi fata de intervalul precedent si va deveni mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 22 de grade, cu cele mai mari valori in sud, iar cele minime intre -2 si 9 grade.

Prognoza meteoFoto: MorgueFile.com

Cerul va fi variabil, cu innorari, la inceputul zilei, in zona Carpatilor Orientali, unde temporar se vor semnala precipitatii slabe, mai ales sub forma de ploaie, iar noaptea in regiunile intracarpatice, unde, doar izolat spre dimineata, este posibil sa ploua slab. Vantul va sufla tare la munte, in special in Carpatii Orientali, unde rafalele vor depasi 90...100 km/h. Local si temporar, vor fi intensificari ale vantului si in restul teritoriului, dar cu viteze de pana la 50...60 km/h.

La Bucuresti, vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta data; temperatura maxima va fi de 18...19 grade, iar cea minima de 5...7 grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va avea unele intensificari pe parcursul zilei.

Marti, vremea va fi in continuare mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, indeosebi in regiunile sudice si sud-estice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 11 si 24 grade, iar cele minime intre 2 si 11 grade.

Innorarile se vor accentua treptat incepand din regiunile vestice si, indeosebi in a doua parte a intervalului, va ploua, in general slab cantitativ, in majoritatea zonelor. Ploile vor avea si caracter de aversa si vor fi posibile descarcari electrice. Spre dimineata in zona inalta din nordul Carpatilor Orientali, trecator, precipitatiile vor fi mixte. Vantul va avea intensificari la munte, iar ziua, izolat si in restul teritoriului.